Iniciativa per un bus de barri al Farró, Galvany i Turó

Ja ens toca tenir un bus al barri que ens comuniqui amb els nostres equipaments.

Documents

Full de signatures

Posters promoció signatures

Xarxa actual transport:

xarxaactual

Propostes d’itineraris:

projecte-bus-barri-model-002

projecte-bus-barri-model-2-002

projecte-bus-barri-model-4-002

Descripció del barri de Sant Gervasi-Galvany

El barri de Sant Gervasi-Galvany limita pel Sud per la Diagonal, seguint per l’Oest arriba fins a c/ Doctor Fleming i segueix per la Ronda del General Mitre, aquí pren l’orientació est per enllaçar amb el c/ Balmes, finalment en creuar la Via Augusta, aquesta pren el relleu fins a torna a trobar la Diagonal.

Podem distingir tres nuclis dins al barri, l’un el de sobre la Via Augusta, on podem destacar els jardins de Monterols, els de Can Castelló i el jardí de Les Tres Torres. Aquest nucli compte amb dos IES, ( Montserrat i Menéndez y Pelayo), amb el Centre Cívic de Can Castelló i el de la Casa Sagnier. Hi ha també l’hospital Plató, el qual és l’hospital de referència.

A la franja sud, podem diferencia dos nuclis més, el del Turó Parc, el qual delimitariem per la banda nord amb la Via Augusta i per la seva banda oest pel carrer de Calvet. És un nucli amb dos parcs grans: el Turó Parc i els jardins de Piscines i Esports.

L’altre nucli és el que va del carrer Calvet fins a la via Augusta, per la vessant occidental i pel sud arriba fins a la Diagonal. En aquest nucli hi trobem els jardins de Moragas i una plaça de relació i trobada com és la Pl. Cardona.

Font: Prediagnosi de barri Sant Gervasi–Galvany – Ajuntament de Barcelona

Descripció del barri d’el Putxet i el Farró

El barri d’el Putxet-Farró és troba a la banda est del districte de Sarrià-Sant Gervasi, i és fronterer amb el districte de Gràcia. Limita pel nord, a l’esquerra amb el barri de Sant Gervasi-Bonanova (Passeig de Sant Gervasi) i a la dreta amb el barri de Vallcarca i els Penitents (Avinguda de la República Argentina). Pel sud, limita per la banda esquerra amb el barri de Sant Gervasi-Galvany (carrer de Balmes), i per la banda de la dreta amb el barri de la Vila de Gràcia (Avinguda Príncep d’Astúries). Aquest barri cosit per grans eixos vials (Balmes, República Argentina, Mitre, Príncep d’Astúries…) es caracteritza per un interior on viure i passejar pels seus carrers i places és molt agradable. És un barri residencial inclinat de muntanya a mar on el petit comerç i els tallers d’artistes li donen un petjada molt singular. El barri té forma de rombe. El triangle superior seria la banda d’El Putxet, pertany a allò que s’anomena “la part alta de Barcelona”, amb grans torres i jardins particulars, i edificis residencials, etc. És al Putxet on tenim l’únic parc del barri, però un dels més coneguts a nivell de ciutat: el Parc del Putxet. I també és aquí on trobem concentrats els jardins del barri: Jardins de Mercè Rodoreda Jardins de Marià Manent Jardí Romàntic del carrer Portolà Plaça Ventura i Gassol La Ronda del General Mitre separa aquesta part del barri amb la zona del Farró, on els carrers estan vius amb tallers i botigues, petites places, etc.

Font: Prediagnosi de barri El Putxet i el Farró – Ajuntament de Barcelona

 

A %d bloguers els agrada això: